Intervju med Carolina Orre

Hem / Okategoriserade  / Intervju med Carolina Orre

Intervju med Carolina Orre

Utredningen om en modern föräldraförsäkring har i uppdrag att undersöka möjligheterna för olika familjekonstellationer att använda föräldraförsäkringen och vid behov föreslå förändringar.

Mer än vart femte barn växer upp i en annan familjekonstellation än den med båda sina rättsliga föräldrar. I Sverige finns familjer där barnen stadigvarande bor med båda föräldrarna, ombildade familjer med bonusbarn och bonusföräldrar, ensamstående föräldrar, barn som bor växelvis, regnbågsfamiljer och flera andra familjekonstellationer som ibland benämns stjärnfamiljer.

Idag möter vi Carolina Orre som lever i en relation med ett barn och tre föräldrar.

Lars Arrhenius utsågs i februari 2016 till särskild utredare för utredningen om en modern föräldraförsäkring. Lars är sedan 2012 generalsekreterare för organisationen Friends som arbetar mot mobbning och diskriminering i skolor, förskolor och idrottsföreningar. Lars har lång erfarenhet av arbete för barns rättigheter och en bakgrund som bland annat barn- och elevombud (BEO) samt med tidigare förtroendeuppdrag i ECPAT Sverige och Unicef Sverige.